Saturday, August 29, 2015

स्वास्थ्यको लागि चकलेट।

तपाई चकलेट खान रुचाउनु हुन्छ र सधैँ जसो चकलेट खाइरहनु हुन्छ भने तपाई आफ्नो स्वास्थ्यको लागि धरै राम्रो गर्दै हुनुहुन्छ । बिभिन्न प्रकारको जूसहरु पिउनु भन्दा एउटा चकलेट खानु स्वास्थ्यको लागि धेरै लाभदाएक हुने तथ्य भरखरै अमेरिकाको एउटा चकलेट कम्पनीले गराएको अनुसन्धानबाट पत्ता लागेको छ । त्यसैले चकलेटमा भएको तिनै गुणको आधारमा यसलाई Superfood को दर्जा दिन सकिने कुरा समेत उल्लेख गरिएको छ ।

Superfood  त्यस्तो खाध्य पदार्थलाई भनिन्छ जसमा मानव शरीरको कोशिकाहरुलाई स्वास्थ्य बनाई राख्ने गुण हुनुका साथै एन्टीअंक्सीडेन्ट र कम्पाउंड तत्व प्रसस्त मात्रामा पाईन्छ ।      

हेर्शे सेंटर फॉर हेल्थ ऐंड न्यूट्रिशनका अनुसन्धानविदहरुको नतिजाले चकलेटमा जूसको तुलनामा अत्यधिक मात्रामा एन्टीअंक्सीडेन्ट र पालिफेनोल पाईन्छ ।  एन्टीअंक्सीडेन्ट र पो


लिफेनोलले हामीलाई क्यान्सर जस्तो भयानक रोग तथा मुटुको बिभिन्न रोगहरुबाट सुरक्षित राख्न ठुलो मदत गर्दछ ।  

'केमेस्ट्री सेंट्रल जर्नल' को रिपोर्ट अनुसार, अनुसन्धानविदहरुले आफ्नो अनुसन्धानको क्रममा Dark Chocolate र कोंकाहरुमा फलफूलको तुलनामा एंटीऑक्सीडेंट र फ्लेवोनोल धेरै मात्रामा हुने तथ्य फेला परेका थिए ।


यस अनुसन्धानका सदस्य डेबर मिलरको बिचारमा चकलेटमा निहित उपरोक्त गुणहरुको आधारमा यसलाई सुपर फूडको  श्रेणीमा राख्न सकिन्छ । 

No comments: