Thursday, November 17, 2011

अन्डाको बढी सेवन क्यान्सरको खतरा


बोस्टन हार्वर्ड स्कुल अफ मेडिसिनका वैज्ञानिकको अनुसन्धानबाट पत्ता लागे  अनुसार हफ्तामा 3 भन्दा बढी अन्डा खानाले प्रोस्टेट (अन्डकोष) को क्यान्सर हुने खतरा बढ्छ । अन्डामा पाइने कोलेस्ट्रोल र कोलाइनका कारण क्यान्सर हुन सक्ने अनुसन्धानकर्ताले दाबी गरेका छन् । यसअघि बि्रटेनका वैज्ञानिकले पनि 3 भन्दा बढी अन्डा खानाले हर्टएट्याक र स्ट्रोकको खतरा हुने बताएका थिए । अनुसन्धानबाट अन्डामा हुने कोलेस्ट्रोलको अति न्यून मात्रा मात्र रगतसम्म पुग्न पाउँछ, जसले नगण्य क्षति पुर्‍याउँछ ।
उसो त अन्डा र प्रोस्टेट क्यान्सरबीचको पछिल्लो सम्बन्धलाई लिएर पनि अझै अनुसन्धान सकिएको त छैन । तर यसका उपभोक्तालाई भने सावधानी अपनाउनै पर्छ ।

No comments: